Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ: '' ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΤΕΡΑ''! (ΦΩΤΟ)

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ: '' ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΤΕΡΑ''! (ΦΩΤΟ)

1Με αυτά τα λόγια χαιρέτισε τη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων όπου τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου και του Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού, τελώντας στη συνέχεια την Ακολουθία του 9/μηνου μνημοσύνου του αοίδιμου ιεράρχου. 
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μηροπολίτη Κυδωνίας, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής και την αδελφότητα και όλο τον κόσμο που τελέστηκε το μνημόσυνον του σεπτού Μητροπολίτου, του αδελφού της Μονής, που έζησε και μεγάλωσε σε αυτήν και που από την οποία με τη δύναμη του Θεού ξεκίνησε το ταξίδι της προσφοράς και της αγάπης.

Νωρίτερα, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής και Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης αναφέρθηκε με λόγια συγκινητικά στα ιστορικά βήματα του μακαριστού Μητροπολίτου, που ξεκίνησε από το μοναστήρι της Αγίας Τριάδος και συνέχισε την αείφωτο πορεία του με ταπεινώτητα και δημιουργικότητα.

Κατόπιν ομίλησε και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Εμμανουήλ Σκουλάκης με λόγια ρεαλιστηκά και κατάμεστα αγάπη προς τον μακαριστό Γέροντα που τον βοήθησε από τα μαθητικά του χρόνια, γεμίζοντας τον πνευματικές συμβουλές, εμπνέοντας του ιδανικά και αξίες. Σε σένα χρωστάω Γέροντα αυτό που έχω γίνει, σε έζησα στο Καστέλι σαν δυναμικό Μητροπολίτη, σε έζησα και στην μετέπειτα εξορία σου, δίπλα σου πάντα ζούσαμε όλα τα πνευματικά σου παιδιά.


1

Πλήθος λαού γέμισε το ιστορικό μοναστήρι, όπου ήρθε να προσκηνύσει και να προσευχηθεί για τον Γέροντα της Αγάπης και της Ταπεινώσεως.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μνημοσύνου μοιράστηκε το κόλυβο, καθώς και ένα από τα αγαπημένα βιβλία του μακαριστού Μητροπολίτου, '' Το τάξιμο μου'' επανέκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνιών.
1
Παράλληλα οι συγγενείς του Μακαριστού Μητροπολίτου μοίρασαν άλλο ένα έργο του, τιτλοφορούμενο '' απλές ωδές'', μία ποιητική συλλογή που τα έγραψε ο Γέροντας τα χρόνια της ιεροδιακονίας του ως Ιεροδιδάσκαλος στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος.

1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου