Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

SUN MYUNG



SUN MYUNG MOON, Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΘΕΤΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ



Love tree in Central Cheongpyong SOUTH KOREA
 SUN MYUNG MOON
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΘΕΤΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
 
   Στη Νότια Κορέα και σε απόσταση 20 περίπου χλμ. από την Σεούλ, υπάρχει το Πανεπιστήμιο Cheongpyong το οποίο ανήκει στην οργάνωση του Moon. Πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο κλειστό για το κοινό, φυλάσσεται επιμελώς και θεωρείται φυσικά από τους οπαδούς του Μοοn ως «τόπος ιερός».
Κάθε οπαδός οφείλει, αυτό να το λαμβάνει σοβαρά υπόψη του προκειμένου να παρακολουθήσει κάποια μαθήματα πνευματικής εξέλιξης (κάτι που ασφαλώς δεν είναι πάντα εφικτό και τούτο γιατί τα δίδακτρα είναι αυξημένα). Τα μαθήματα-σεμινάρια, διευθύνονται από ένα μέντιουμ για το οποίο, οι συμμετέχοντες σ’ αυτά τα σεμινάρια, πιστεύουν ότι είναι «ο δρόμος για να προσεγγίσουν το πνεύμα» της πεθεράς του Μοοn.
Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται δύο ή τρεις εξεταστικές περίοδοι κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές υποβάλλουν ερωτήσεις στους διδάσκοντες. Το καλοκαίρι του έτους 2011 μια ομάδα από αυτή τη δεύτερη γενιά του Μοοn υπέβαλε προς τον καθηγητή Dr. David Carlson (phd φιλοσοφίας) ένα ερωτηματολόγιο από 118 ερωτήσεις με τη θερμή παράκληση οι απαντήσεις να δοθούν γραπτώς.
Οι ερωτήσεις επικεντρώνοντας τόσο σε θέματα της καθημερινής ζωής όσο και σε σημεία ή κεφάλαια της Βίβλου ή σε θέματα που αφορούν στην οικογένεια του Μοοn. Αξίζει να σημειωθεί ότι 61 ερωτήσεις από τις 118 δεν απαντήθηκαν (μία εξ αυτών που δεν απαντήθηκαν η οποία ήταν καθαρός υπαινιγμός για τον πειρασμό του Ιησού στην έρημο, θα έπρεπε να τεθεί στον ίδιο τον Μοοn και πουθενά αλλού).
Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποια παραδείγματα:
8η ερώτηση:Η οικογένεια του Νώε ήξερε κάτι για την καταστροφή της ανθρωπότητας και επήλθε από τον κατακλυσμό;
Απάντηση:Επειδή δεν είχαν κάποιο σχετικά με το θέμα βιβλίο, δεν γνώριζαν καθόλου για την καταστροφή.
11η ερώτηση:Δεδομένου ότι οι οπαδοί της δεύτερης γενιάς του Μοοn θεωρούνται ως το «άνθος των ανθών», σε ποιο πνευματικό κόσμο πηγαίνουν ή βρίσκονται όταν φεύγουν από αυτό τον κόσμο, από τη στιγμή που παραβαίνουν τις θείες αρχές; (όταν αυτοκτονούν;) και ποια θα είναι η αποζημίωση πού οι απόγονοί τους θα πρέπει να πληρώσουν;
Απάντηση:Θα πάνε στην κόλαση˙ και βέβαια οι απόγονοί τους θα πληρώσουν.
12η ερώτηση:Και είναι αλήθεια ότι το πανεπιστήμιο Cheongpyeong είναι ο μοναδικός χώρος όπου ο Θεός ακούει τις προσευχές μας; Επέχει δηλαδή θέση τόπου προσευχής;
 Απάντηση:Όχι, ο Θεός ακούει την προσευχή σας οπουδήποτε. Όμως μέσα στον χώρο προσευχής οι άγγελοι σας οδηγούν κατευθείαν στον Θεό.
20η  ερώτηση Όπως διδάχθηκα ο Αληθινός Πατέρας έπρεπε να κοιμηθεί με τις γυναίκες των πρώτων ζευγαριών πού ευλογήθηκαν (στο σύνολό τους 36 ζευγάρια). Αυτό είναι αλήθεια; Και σε περίπτωση που αυτό είναι αλήθεια, είναι κάτι που δεν συνάδει με τις αρχές, ότι δηλαδή πρέπει να έχουμε μία και μόνο γυναίκα και αυτή να έχει ένα και μοναδικό άνδρα.
 ΑπάντησηΔεν μπορούμε να κρίνουμε τον Πατέρα για οποιαδήποτε πράξη του και τούτο γιατί ο Θεός ζητά να γίνει αυτό από Θεία Πρόνοια. Άρα λοιπόν αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει. Οφείλουμε να εμπιστευόμαστε τον Πατέρα και το να πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο Μεσσίας, αυτό είναι κάτι που σε μας τους ίδιους θα προσθέσει ένα μεγάλο μέρος αποδοχής σε οτιδήποτε και αν αυτός κάνει.
26η ερώτησηΌλοι οι άγγελοι είναι άνδρες;
 ΑπάντησηΠρος το παρόν ναι! Σε κάποια όμως στιγμή που αυτό θα είναι χρήσιμο θα υπάρξουν και γυναίκες άγγελοι.
36η ερώτησηΕδώ συνεχώς μας λένε ότι οι σχέσεις δεν εξαρτώνται από συγγένειες, δεσμούς κ.ά. και ότι θα πρέπει να αγαπήσουμε τον οποιονδήποτε. Γιατί λοιπόν ο Πατέρας συνδέεται μαζί μας ανάλογα με τη συμβατότητα του χαρακτήρα μας, το γενεαλογικό μας υπόβαθρο, το σχήμα του προσώπου κ.λπ…άν είμαστε έτοιμοι να αγαπήσουμε τον οποιονδήποτε, τότε γιατί δεν μας δίνει κάποιον εντελώς στη τύχη, δίχως να πολυσκεφθεί από ποιόν θα γινόμασταν αποδεκτοί; Ή πάλι γιατί δεν διαλέγουμε εντελώς από μόνοι μας τους ή τις συζύγους μας από τη στιγμή που όπως και να είναι τα πράγματα δεν γνωρίζουμε τα πρόσωπα παρά μόνον εκείνη ακριβώς τη στιγμή;
ΑπάντησηΟ Πατέρας, μας είπε κάποτε ότι δεν μας ευλογεί για εμάς αλλά για τα παιδιά μας. Δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα προβλήματα πού αντιμετωπίζετε σε συνάρτηση με τον χαρακτήρα σας, το γενεαλογικό σας υπόβαθρο και τα μεγέθη σας και αυτό γιατί είναι πολλοί οι παράγοντες που θα πρέπει να λάβει υπόψη του. Ο Πατέρας μπορεί να βλέπει το πνεύμα σας και να ταιριάζει τον ένα με τον άλλο για το μέλλον. Μπορεί να έχουμε κάποιες προκαταλήψεις αλλά να έχετε εμπιστοσύνη στο Θεό…
Σ’ αυτό το σημείο συνεχίζει ο μαθητής με ερώτηση:
 Υπάρχει μια κατηγορία γυναικών πού θα πήγαινε πολύ στον χαρακτήρα μου. Εάν λοιπόν ενωθώ με κάποια πού ανήκει σ’ αυτή τη κατηγορία θα είμαι καλά!
Απάντηση:Μπορεί να είστε καλλίτερα με κάποια άλλη αλλά μπορείτε να αγαπήσετε το πρόσωπο με το οποίο ενώνεστε και να πετύχετε να φθάσετε μαζί στο ίδιο πνευματικό επίπεδο που θα φθάνατε και με ένα άλλο πρόσωπο….
40η ερώτηση:Το να ερωτευθεί κάποιος είναι μία ενστικτώδης ανθρώπινη αντίδραση, αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να ερωτευθούμε πριν τη γαμήλια τελετή. Νομίζω όμως ότι δεν έχω τη δύναμη να κρατηθώ μέχρι εκείνη τη στιγμή. Πώς μπορώ να το πετύχω αυτό;
Απάντηση:Ο έρωτας αρχίζει πάντα σαν μία σπίθα, σαν κάτι μικρό, γι’ αυτό πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας να μην συνάψετε σχέσεις με κανένα άλλο πρόσωπο. Ο έρωτας και η σεξουαλική επιθυμία μας έρχονται πάντα αλλά εσείς οφείλετε να περιμένετε την ώρα την καλή και να είστε φρόνιμοι.
86η ερώτηση:Υπάρχει βιβλίο με «Θείες Αρχές» για το Ισλάμ;
  Καμία απάντηση!
109η ερώτηση:Γιατί άραγε δεν πρέπει να ξέρουμε πώς να διαχειριζόμαστε τα χρήματά μας; Και να μην έχουμε το δικαίωμα να ρωτήσουμε; Είναι μία ερώτηση πού μας κάνουν οι περισσότεροι φίλοι μας που δεν ανήκουν στην οργάνωση και επίσης θα ήθελα να είμαι σίγουρος γι’ αυτό που απαντώ στην οικογένειά μου όταν με ρωτούν π.χ. «Πού πηγαίνουν τα χρήματα πού τόσο σκληρά κερδίζεις; Γνωρίζω ότι στην Ασία επικρατεί ιεραρχική κοινωνία και ακόμη ότι οι Κορεάτες και οι Ιάπωνες δέχονται πολύ πιο εύκολα να ακούν, να παρακολουθούν και να εμπιστεύονται απόλυτα αυτούς που είναι πιο μορφωμένοι και πιο εξελιγμένοι από αυτούς. Όμως εμένα σαν άτομο της Δύσης, η ιδέα και μόνο ότι δεν έχω άλλη επιλογή παρά να κάνω αυτό πού με διατάζουν να κάνω χωρίς καν να σκεφθώ ακόμη κι αν οι ανώτεροί μου είναι εντελώς αναρμόδιοι είναι κάτι που με ταράζει υπερβολικά και μου δημιουργεί μεγάλη σύγχυση! Σε μία από τις συνεδρίες που έγιναν στο πανεπιστήμιο του Cheongpyeong ειπώθηκε ότι δεν μπορούμε να ερωτούμε πού πηγαίνουν τα χρήματά μας. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτό που μας έχουν διδάξει, δηλαδή τη σχέση γονέων-παιδιών. Ένας γονιός είναι ευτυχισμένος να ακούει το παιδί του και να απαντά στις ερωτήσεις του. Αυτό που μας λέτε εδώ τώρα μοιάζει μάλλον με δικτατορία. Στην ουσία μας δίδασκαν: «Κράτησε το στόμα σου κλειστό, δώσε μας τα χρήματά σου και να είσαι ευχαριστημένος γι’ αυτό». Γιατί είναι κακό να γνωρίζω αν τα χρήματά μου έχουν διαχειριστεί καταλλήλως; Και ειδικά με όλες αυτές τις πληροφορίες που λαμβάνουμε για τους ηγέτες και για τα χρήματα που βάζουν στην τσέπη τους, γιατί άραγε δεν έχω το δικαίωμα να το ρωτήσω αυτό;»

Καμία απάντηση…

Οι ερωτήσεις αυτές που τέθηκαν από νέους μιάς γενιάς η οποία υποβλήθηκε σε μία αντίθετη από αυτή που όλοι γνωρίζουμε εκπαίδευση και μάλιστα μέσα στα πλαίσια ενός ασιατικού περιβάλλοντος όπως οι ίδιοι επικαλούνται. Ίσως να μπορεί κάποιος εδώ να παρατηρήσει χωρίς καμμιά αμφιβολία, το πείσμα, την επιμονή αυτών των παιδιών, παρά τον ταχύρυθμο και την διάρκεια που ασκεί επάνω τους η επίδραση, η επιρροή της οργάνωσης είναι αναμφίβολα αυτό το γεγονός που κάνει τον οπαδό κάποια ημέρα να βρει το κουράγιο να ανοίξει την πόρτα και να βγει στον έξω κόσμο.

Μετάφραση από τα γαλλικό περιοδικό BULLES No 115 σελ. 20-21 & 22, 3ο τρίμηνο 2012 της UNADFI.ORG  (πηγή: Γαλλική εφημερίδα «LE PARISIEN.fr. 5.7.2012») 
 Μετάφραση: Αrianna - Δακτυλογράφηση Μαρία Τ.
 
Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον       www.egolpion.com
22   ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2012



Read more: http://www.egolpion.com/moon_questions.el.aspx#ixzz2WfGSMmb8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου