Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ - ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ



ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ



ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 
 
   Ένα νέο βιβλίο, το «Inside Scientology» της αμερικανίδας δημοσιογράφου Τζάνετ Ράϊτμαν, έρχεται να προστεθεί στα πρό­σφατα υπονοούμενα που διακινούνται στα αμερικανικά ΜΜΕ, πως η Κέϊτι Χόλμς ζή­τησε διαζύγιο απ' τον Τομ Κρούζ επειδή φοβήθηκε μήπως της αρπάξει το παιδί τους για να το στρατολογήσει στους σκο­πούς της οργάνωσης.
Η Ράϊτμαν, πρώην συντάκτρια του περιοδικού «Rolling Stone», ερευνά την «Εκκλησία της Σαηεντολογίας» από το 2006 και το «Inside Scientology» είναι το αποτέλεσμα της έρευνάς της. Η οργάνω­ση, όπως είναι φυσικό, απείλησε με μη­νύσεις. Η έρευνά της αυτή, που διήρκεσε πέντε ολόκληρα χρόνια, αποκαλύπτει τις μεθόδους και τις τακτικές των Σαηεντολόγων, σχεδόν 60 χρόνια μετά την ίδρυση της «Εκκλησίας» το 1953 από τον Ρον Χάμπαρντ. Και μιλάει για ένα τρομερό επίπεδο χειραγώγησης των μελών της «θρησκείας», ενώ αναφέρει πως η Εκκλη­σία στρατολογεί τα παιδιά των μελών της από σχεδόν νηπιακή ηλικία, δεσμεύοντάς τα να είναι ισόβιοι υπηρέτες του σκοπού τους.
«Πολλά μέλη της σέκτας έχουν υπο­γράψει συμβόλαια ενός δισεκατομμυρίου (!) ετών να υπηρετούν την Σαηεντολογία», γράφει η Ράϊτμαν, προσθέτοντας πως «στους όρους του συμβολαίου είναι να προ­σφέρουν στην Εκκλησία και τα ίδια τους τα παιδιά, πριν ακόμη τελειώσουν το δη­μοτικό σχολείο. Όταν τα παιδιά θα μπουν στους κόλπους της οργάνωσης, τότε κάθε τους κίνηση και δραστηριότητα θα επιτη­ρείται στενά από τα ανώτερα στελέχη. Τα παιδιά παραμένουν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της οργάνωσης και έχουν δικαί­ωμα να επισκεφτούν τους γονείς τους στο πατρικό τους μόλις 1-2 φορές ετησίως και μόνο για ένα 24ωρο. Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε οι ίδιοι οι γονείς δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό, αφού με μια πιθανή αντίρρησή τους βάζουν σε κίνδυνο το ίδιο τους το μέλλον μέσα στην οργάνωση». Με τέτοιες δηλώσεις πως να νιώθει άνετα για το μέλλον της κόρης της η πρώην κυ­ρία Κρούζ;
Φυσικά το βιβλίο αναφέρεται κατά κό­ρον στη σχέση του 50χρονου ηθοποιού με την «Εκκλησία», στην οποία μυήθηκε το 1986 από την τότε σύζυγό του, Μίμι Ρότζερς.
«Γνωρίζω ανθρώπους που ανέλαβαν να τον κατηχήσουν (τον Κρούζ) και να τον ετοιμάσουν για τη μύηση», συμπληρώνει η -αυτόπτης μάρτυρας- Νάνσι Μάνι, πρώην μέλος της οργάνωσης, η οποία δούλεψε με πολλούς διάσημους κατά τη μύησή τους, μιλώντας για τακτικές «πλύσης εγκεφάλου». «Τα πάντα ήταν απολύτως ενορχηστρωμένα και προμελετημένα. Ο Κρουζ είχε τότε ένα πρόβλημα στην ανάγνωση, για το λόγο αυτό ήταν πάντα παρόν ένα ανώτερο στέλεχος (της οργάνωσης). Το επίπεδο της χειραγώγησης που υπέστη (ο Κρούζ) ήταν απίστευτο», επισημαίνει η Μάνι.
Στο βιβλίο αναφέρεται επίσης πως ο Κρούζ έχει πειστεί από τους επικεφαλής της Σαηεντολογίας ότι διαθέτει ισχυρές τηλεκινητικές και τηλεπαθητικές δυνά­μεις: «Τον έχουν πείσει πως διαθέτει τη δύναμη να ελέγχει τη συμπεριφορά και τη σκέψη των άλλων, πως μπορεί να μετα­κινήσει άψυχα αντικείμενα με τη σκέψη του, να βγαίνει από το σώμα του όποτε το επιθυμεί και να ελέγχει τη συμπεριφορά ζώων και ανθρώπων», συμπληρώνει η Ράϊτμαν, καταλήγοντας ωστόσο στο συ­μπέρασμα πως «η Σαηεντολογία δεν πρό­κειται για θρησκεία αλλά για μια μεγάλη μπίζνα».
«Οι Σαηεντολόγοι εκπαιδεύονται πρωταρχικώς ως πωλητές, να διαφημίζουν τα προϊόντα τους και τη θρησκεία τους στον έξω κόσμο», τονίζεται στο «Inside Scientology», με την επισήμανση πως «πολ­λά μέλη της σέκτας (με τα οποία μίλησε η συγγραφέας) είναι φοβισμένα καθώς βα­σική τακτική της Σαηεντολογίας είναι να σε αναγκάζει να εξομολογηθείς τα πάντα για τη ζωή σου. Σε κρατάνε γνωρίζοντας τα πάντα για τους πάντες».
 
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 69


Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον       www.egolpion.com


Read more: http://www.egolpion.com/taktikes_saientologias.el.aspx#ixzz2WfTuJ2qP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου