Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

GRACE GOSPEL CHURCH



GRACE GOSPEL CHURCH: ΑΛΛΗ ΜΙΑ «ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ» ΣΕΚΤΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ …‘in the name of Jesus’



 
GRACE GOSPEL CHURCH: ΑΛΛΗ ΜΙΑ «ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ» ΣΕΚΤΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ …‘in the name of Jesus’
GRACE GOSPEL CHURCH:
ΑΛΛΗ ΜΙΑ «ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ» ΣΕΚΤΑ
ΔΙΑΛΥΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ …
‘in the name of Jesus’  
   Αρκετοί γονείς βρίσκονται σε διαμάχη με μια χριστιανική σέκτα όπως την αποκαλούν, γνωστή ως «Ευαγγελική Εκκλησία της Χάριτος» (Grace Gospel Church). Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, η λατρεία, με τη πλύση εγκεφάλου που έκανε στα παιδιά τους, τ’ απομάκρυνε από αυτούς και τα έκανε υποχείριά της.
Οι γονείς, ισχυρίζονται μάλιστα, ότι η οργάνωση οδήγησε αρκετά κορίτσια σε γάμο με άγνωστα τους πρόσωπα, τα οποία επιλέχθηκαν από τους ταγούς της σέκτας. Η αίρεση αυτή, αποτελεί παρακλάδι του διεθνούς ομίλου εκκλησιαστικών ομάδων, του οποίου το κέντρο ελέγχου εδράζεται στο Μαυρίκιο (Mauritius).
Ο ηγέτης του ομίλου, είναι ο Basil O' Connell-Jones, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός στους κύκλους των «χαρισματικών χριστιανών» για την αυτοβιογραφία του «Η Απίθανη Θεία Χάρις», στην οποία περιγράφει πώς σώθηκε όταν πυροβολήθηκε και δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο στρατό της Ροδεσίας. Τώρα ο Basil, ποιμαίνει αρκετά νεαρά άτομα μεταξύ 18-30 ετών.
Κατηγορείται ότι παροτρύνει τους οπαδούς του, να εγκαταλείψουν τις όποιες δραστηριότητες έχουν (σπουδές, εργασία) για να ζήσουν μαζί του, ή σε άλλα κοινόβια. Πολλές μαρτυρίες οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι η αίρεση αποξενώνει τους οπαδούς της από συγγενείς και φίλους.
Παρόμοιες τακτικές, ακολουθεί και ο ηγέτης του διεθνούς εκκλησιαστικού ομίλου Miki Hardy, ο οποίος ζει στο νησί του Μαυρικίου μέσα στη χλιδή.
Ο Ηardy καλεί τους οπαδούς του να θέσουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία του Κυρίου, εγκαταλείποντας την όποια δραστηριότητα έχουν, για να βοηθήσουν στην «οικοδόμηση» της εκκλησίας του Μαυρικίου.
Η αίρεση, ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες που της εκτοξεύουν είναι άδικες και απειλεί ότι θα σύρει τους γονείς στα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμηση. Αυτό όμως είναι κάτι που οι γονείς εύχονται, γιατί πιστεύουν πως με τη δικαστική διαδικασία, θα ξεσκεπαστεί τελικά αυτό που κρύβεται πίσω από την αίρεση αυτή.
Έχουν μάλιστα δημιουργήσει και ιστοσελίδα – στην οποία αναρτούν διάφορες ιστορίες που αφορούν τα παιδιά τους, με στόχο την ενημέρωση του κοινού.
 
 
Την είδηση την είδαμε στην Π.Ε.Γ. Κύπρου
 Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com
26  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2011 


Read more: http://www.egolpion.com/grace_gospel_church.el.aspx#ixzz2WfPcfjp2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου