Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΓ



ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Γ. ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ ΑΙΡΕΣΗΣ Ή ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ



 
 
ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Γ. ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ 
ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ 
ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ ΑΙΡΕΣΗΣ Ή ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
 
 
Αγαπητοί γονείς.
Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων έχει πολλές φορές εκφράσει τη συμπάθειά της και την αγω­νία της για το δράμα που αντιμετωπίζετε, όταν ένα νεαρό μέλος της οικογενείας σας έχει εμπλα­κεί σε μία νέα κίνηση απ’ αυτές που ονομάζο­νται διεθνώς θρησκείες νεότητος κι έχει απο­κοπεί από την οικογένειά σας.
 Ζούμε τις τραγικές καταστάσεις που βιώνετε, όταν τα παιδιά σας εγκαταλείπουν τις σπουδές ή την καριέρα τους κι ακολουθούν δρόμους που συντελούν στην απώλειά τους, ψυχική και σωματική. Γι αυτό προσπαθούμε με όλες μας τις δυ­νάμεις, όχι μόνο να σας συμπαρασταθούμε, αλλά και να ενημερώσουμε με κάθε τρόπο φο­ρείς και ηγήτορες που είναι υπεύθυνοι για τη λήψη και εκτέλεση αποφάσεων και να τους επισημάνουμε τις ευθύνες τους για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, που έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι και παράδεισος όλων των ολοκληρωτικών κοσμοθεωριακών κινήσεων της εποχής μας.
Τις τελευταίες ημέρες ζήσαμε πολλές τραγικές περιπτώσεις γονέων και παιδιών που μας συγκλόνισαν κυριολεκτικά. Δυστυχώς, όπως είπαμε και στο προηγούμενο γράμμα μας, οι περιπτώσεις αυτές δεν φωνάζουν και δεν προκαλούν τους προβολείς της ευρείας δημοσιότητας παρά μόνον όταν θα έχουμε κάποια φαινόμενα ομαδικής αυτοκτονίας ή εκτελέσεων.
Μια τραγική μητέρα μας ανέφερε την περι­πέτεια της κόρης της που βρίσκεται σε ξένη χώ­ρα, χαμένη σε κοινόβιο φρικτής ολοκληρωτικής οργάνωσης. Προσπαθεί η κόρη με συνωμοτικό τρόπο που αποκαλύπτει το μέγεθος του φόβου της, να ξεφύγει από τα δίχτυα της οργάνωσης, αλλά αυτό όπως δείχνουν τα γεγονότα είναι πράγμα δυσκολότατο. Μέσω μιας φίλης της, που δεν αποκαλύπτει το όνομά της, ζητάει από τη μητέρα της κάποια χρήματα για να μπορέσει να δραπετεύσει, να κρυφτεί κάπου, ώσπου να αισθανθεί ασφαλής στην αγκαλιά της μητέρας της και των δικών της. Γνωρίζει ασφαλώς το νε­αρό άτομο το δυναμικό σχέδιο αποκατάστασης που εφαρμόζει η ομάδα της και που είναι οι πρακτικές επαναφοράς των μελών που έχουν παρεκτραπεί. Αυτά τα προγράμματα του Δυ­ναμικού Σχεδίου αποκατάστασης υποβάλλουν τους εξαναγκασμένους συμμετέχοντες (παρεκτραπέντας), μέσω ειδικών συστημάτων, σε εξουθενωτική σωματική τιμωρία, προκαλούν οικειοθελείς εξομολογήσεις, κοινωνική απομόνωση, επιβάλλουν σκληρή εργασία και εντατική σπουδή του δόγματος. Όλα αυτά αποτελούν μέρος των προσπαθειών της ομάδας για την ανάκτηση της ιδεολογίας από μέρους των μελών που θέλουν να αποδράσουν. Η εμπειρία αυτών που μετέχουν στους περιορισμούς, συνδυασμένη με τα μέσα φυτικής κακομεταχείρισης, της εντατικής ιδεολογικής σπουδής και τις επιβαλλόμενες ομολογίες, καθώς και η ευρεία διάδοση μέσα στην ομάδα των προγραμμάτων αυτών, δημιουργούν αφόρητες καταστάσεις φοβίας και καθιστούν αδύνατη κάθε προσπάθεια απεγκλωβισμού, αν δεν επέμβουν από έξω δυνάμεις κοινω­νικές και πολιτικές που μπορούν να προφέρουν βοήθεια.
 
Αγαπητοί γονείς
Ελάτε να ενώσουμε μαζί τις δυνάμεις μας και να προσπαθήσουμε με συνεχή ενημέρωση να βοηθήσουμε τα μέλη της οικογενείας σας, που βρίσκονται στην πλάνη και την αίρεση, να επανέλθουν και να επανενταχτούν στην οικογένειά σας, στην κοινωνία και στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Είναι βέβαιο ότι έτσι η φωνή μας θα γίνει πιο δυνατή και θα ακουστεί από τους αρμόδιους εκείνους που πρέπει να καταλάβουν ότι είναι και δική τους ευθύνη η αντιμετώπιση του προβλήμστος σας.
Ελάτε να συμπροσευχηθούμε και να παρακαλέσωμε όλοι μαζί τον Κύριο να φωτίσει τους ιθύνοντες να λάβουν μέτρα και να προστατεύουν πολίτες από την ηθική και υλική εκμετάλλευση που υφίστανται.
Η πείρα του παρελθόντος μας έχει διδάξει ότι αυτή η συμπόρευση κάνει πολλές φορές θαύμα­τα. Ήρθαν γονείς κοντά μας, πονεμένοι κι έμει­ναν μαζί μας, μετέχοντες στην ενημέρωση, στη λατρευτική και μυστηριακή ζωή, στις προσκυνηματικές επισκέψεις κ.λ.π. και κάποια στιγμή η χά­ρις του Κυρίου ενήργησε κι άνοιξε ένα παραθυ­ράκι και το πουλάκι πέταξε και βρέθηκε στην αγκαλιά τους και στην αγκαλιά της Εκκλησίας.
Έλεγε κάποτε ο π. Δανιήλ, ότι τόσες προσευχές, τόσα δάκρυα, τόσες αγρυπνίες και γονυκλισίες δεν θα μπορούσαν να μην εισακουστούν από τον Κύριο. Και το παιδί της οικογένειας στην οποία αναφέρονταν, εγκατέλειψε κάποια στιγμή την αίρεση των νεοπεντηκοστιανών στην οποία είχε ενταθεί και επανήλθε στην Ορθόδοξη πίστη.
Σας περιμένουμε. Ελάτε μία Κυριακή στο Σε­μινάριο Ορθοδόξου Πίστεως που λειτουργεί στο Ενοριακό Κέντρο Αγίας Παρασκευής οδός Απόστολου Παύλου 10. Στο σεμινάριο αυτό στα πλαίσια πραγματικής αδελφικής κοινωνίας θα βρείτε Αδελφούς πρόθυμους να σας συμπαρασταθούν κι όλοι μαζί θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει νόημα στη ζωή όταν μά­θουμε περισσότερα για την Ορθόδοξη πίστη και Ακόμη ότι υπάρχει ελπίδα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.
Ευχόμαστε ο Θεός να σας χαρίζει υπομονή και η ευλογία Του και το έλεός Του να μας συνοδεύει πάντοτε.
 
Με πολλή Αγάπη η Π.Ε.Γ.

 
ΟΜΑΔΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ
 
Λειτουργούν και εφέτος, στα πλαίσια της Π. Ε. Γ., οι εξής Ομάδες Μελέτης του Σκη­νικού των Αιρέσεων και της Παραθρησκείας:
1. Ομάδα Μελέτης της ιστορίας, εξέλιξης, διδασκαλίας και δράσης της Εταιρίας «Σκοπιά» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά». Κάθε Πέμπτη, 5.30'-6.30' μ.μ.
2. Ομάδα Μελέτης της ιστορίας, εξέλιξης, διδασκαλίας και δράσης των Πεντηκοστιανών. Κάθε Δευτέρα, 6.00 - 8.00' μ.μ.
3. Ομάδα Μελέτης της ιστορίας, εξέλιξης, διδασκαλίας και δράσης της Νεοειδωλολατρίας. Κάθε Δευτέρα, 6.30 - 8.30' μ.μ.
4. Ομάδα Μελέτης του σκηνικού της «Νέας Εποχής» (Γκουρουϊστικές, Αποκρυφιστικές, Εναλλακτικές, Νέο-Γνωστικές, Σατανιστικές κ.λπ. ομάδες). Κάθε Πέμπτη, 7.00'-9.00' μ.μ.
Τα Μαθήματα πραγματοποιούνται σε αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου της Αγίας Παρασκευής (Αποστόλου Παύλου 10, δύο δρόμους δεξιά, μετά την Ε. Ρ. Τ). Τηλ. επικοι­νωνίας: 210 6396 665.
 
 
Περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ τεύχος 19


Read more: http://www.egolpion.com/peg_8umata.el.aspx#ixzz2WfFHddUH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου