Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

απαγωγή Μητροπολιτών

Περιουσία της Εκκλησίας, απαγωγή Μητροπολιτών και κρίση στην ατζέντα Ιερωνύμου - Βενιζέλου

Αιμίλιου Πολυγένη

Με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο συναντήθηκε σήμερα το πρωί (χθες) στο Συνοδικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο το γενικότερο πλαίσιο των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, ιδιαίτερα όπως διαμορφώνονται πια μετά την οικονομική κρίση. Αναφέρθηκαν στο σημαντικό ρόλο και τη συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των κοινωνικά αδύναμων και τους τρόπους συμβολής της Πολιτείας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Αρχιεπίσκοπος και ο κ. Βενιζέλος συζήτησαν και για την εξέλιξη της υπόθεσης της απαγωγής των δύο Μητροπολιτών στη Συρία, ενώ ο κ. Ιερώνυμος έθεσε για ακόμη μία φορά στον Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την πρότασή του για την από κοινού με την Πολιτεία αξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας προς όφελος του ελληνικού λαού.

Να αναφερθεί ότι τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο συνόδευαν οι κ.κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γ. Μανιάτης και Χρ. Πρωτόπαπας.


Mετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

"Οι συζητήσεις με τον Μακαριώτατο είναι πάντα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και κρίσιμες, γιατί παρακολουθεί όλα τα θέματα με αγάπη, μετριοπάθεια, διακριτικότητα. Αυτός είναι, άλλωστε ο ρόλος και ο λόγος της Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν είναι ούτε παράρτημα του κράτους, ούτε μια απλή μη κυβερνητική οργάνωση. Είναι ένας ιερός οργανισμός και ακριβώς επειδή η σωτηρία των ανθρώπων είναι ο βασικός σκοπός της έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να εκπέμπεται ένα αισιόδοξο μήνυμα. Η χώρα μας, η κοινωνία μας, που έχει περάσει και περνάει τόσα πολλά, έχει ανάγκη από θετικά μηνύματα, ένα μήνυμα ανόρθωσης και προοπτικής. Αλλά αυτό, όπως λέω πάντα, θέλει ενότητα, αλήθεια και δουλειά. Αυτό κάνουμε εμείς από τη δική μας πλευρά και το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα της κυβερνητικής συνεργασίας θα λειτουργεί πάντα ως παράγοντας σταθερότητας προκειμένου να βρίσκονται λύσεις και στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, αλλά κυρίως λύσεις στα προβλήματα των απλών ανθρώπων, των πολιτών, της κοινωνίας".


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε:

"Mας δόθηκε η ευκαιρία να κουβεντιάσουμε πράγματα πολύ χρήσιμα. Συμφωνώ απόλυτα πως έργο μας είναι να βοηθήσουμε το λαό μας στις δυσκολίες του, να τον ενισχύσουμε ψυχικά, να του πούμε να έχει εγκαρτέρηση, να αγωνιστεί κι όλοι μαζί αγωνιζόμενοι και ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση, όπως περάσαμε πολλές κρίσεις στην ιστορία αυτού του τόπου. Δε χρειάζεται να μας πιάνει πανικός, αλλά να είμαστε αισιόδοξοι. Νομίζω, ότι ήδη αρχίζουν να φαίνονται ορισμένα ίχνη, και αυτό μας δίνει κουράγιο να προχωρήσουμε τον αγώνα τον εκκλησιαστικό".

 

Πηγη: ΡομφΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου