Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Παπάς… βαλκανιονίκης

Παπάς… βαλκανιονίκης
Ο 43χρονος π. Νικόλαος Καστρινός, εφημέριος του ναού Ζωοδόχου Πηγής στο Μεσαγρό, πέρα από τα ιερατικά του καθήκοντα μοιράζει το χρόνο του στην οικογένειά του αλλά και στο τρέξιμο, που από παιδί παραμένει αγαπημένη του ασχολία.
Μάλιστα, στους Βαλκανικούς Αγώνες Βετεράνων Στίβου που έγιναν στις 18 και 19 του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Λάρισα, κατετάγη 3ος βαλκανιονίκης στα 1.500 μέτρα.
«Είναι η πρώτη φορά που παίρνω μια διάκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση – πέρα από τοπικούς αγώνες εδώ στο νησί, στους οποίους συμμετέχω συχνά – και αυτό μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω», λέει ο π. Νικόλαος. Και συνεχίζει λέγοντας: «Τρέχω από 13 χρονών, 20 χρονών παντρεύτηκα και 21 ετών χειροτονήθηκα ιερέας. Από τότε σταμάτησα να ασχολούμαι ενεργά με το στίβο, στην ουσία όμως δε σταμάτησα ποτέ το τρέξιμο. Για μένα αυτό είναι τρόπος ζωής. Όσο με κρατάνε τα πόδια μου δε θα σταματήσω να τρέχω.»
Έχοντας βάλει ως στόχο τη συμμετοχή του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων, τα δυόμισι τελευταία χρόνια και μέχρι το Σεπτέμβριο προπονούνταν συστηματικά τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Τρέχει στο γήπεδο, στο γυμναστήριο, αλλά και στα γύρω βουνά του χωριού του, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη φύση.
Τον περασμένο Μάιο είχε λάβει μέρος σε αγώνα 20 χιλιομέτρων, από την Αχλαδερή μέχρι το Στάδιο Καλλονής, για τα «Αρίσβεια», όπου τερμάτισε τέταρτος. Οι συναθλητές του ήταν όλων των ηλικιών και παρ’ ότι τα 20 χλμ. δεν είναι το άθλημά του, πέτυχε μια πολύ ικανοποιητική θέση.
Η συμμετοχή του στους Βαλκανικούς Αγώνες που έγιναν στη Λάρισα, ήταν η πρώτη συμμετοχή του σε μεγάλη διοργάνωση. Αγωνίστηκε στην κατηγορία ηλικίας 40 έως 45 ετών με άλλους 15 αθλητές και κατάφερε ν’ αποσπάσει το χάλκινο μετάλλιο.

Ο π. Νικόλαος Καστρινός στους Βαλκανικούς Αγώνες
Προετοιμάζεται
Από τώρα έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για τους επόμενους Βαλκανικούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Σλοβενία.
Τα παιδιά του δεν έχουν ακολουθήσει ακόμη τον πατέρα τους στον αθλητισμό. Ο μεγάλος γιος του, 17 ετών, όπως λέει «τρέχει» μόνο στα διαβάσματα, ενώ η κόρη του, μόλις έξι χρονών, είναι μικρή ακόμη για να ακολουθήσει… τα βήματά του.
Γράφει: Γιακουμή Πέλλη. Από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ.
Πηγή: http://www.geranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου